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12月11日(月) 西和賀高校 フード料理実習 December 11th Cooking Class


今日はいつもの料理実習ではありません。「発酵を行う生物とヒトの生活~フードとコラボ企画」として理科と家庭科のコラボ企画となりました。 Today is not your typical cooking class. We are implementing science with cooking by introducing fermentation.



作っているのはメロンパン、その料理過程において生物的・化学的な現象を考察します。We made melon pan (appears like a cantaloupe melon, but it tastes light in flavour. Subtle vanilla hints and slightly buttery with a sugary cookie crust)


発酵について理科教諭から講義中 Learning about fermentation from the science teacher.
ドライイーストとベーキングパウダーの違いとは? パンが膨らむしくみとは? 発酵とは?そんな疑問を持ちながら目指すはとにかく「おいしいメロンパン」what’s the purpose of dry east and baking powder?  How does bread rise? What’s fermentation? How to increase the volume and lighten the texture. Students have many questions, but they are more interested in baking yummy melon pan! 


できあがりはこちら これはビスケット生地がわれたもの These are the buns where the cookie crust broke during the baking process.


うまくいった班はこんなかんじですね。お疲れさまでした。These are the ones that came out perfectly. Well done!